Over ons

Onderscheidend vermogen

De Nederlandse Investeringsmaatschappij is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met een focus op Nederlandse MKB bedrijven. Wij richten ons op het verstrekken van financiering aan jonge bedrijven met groeipotentieel en een duidelijk track record, alsmede op volwassen bedrijven met een duidelijke groeistrategie of die staan voor een strategische heroriëntatie en/of herstructurering.

Wij zijn bewezen succesvol in het vormgeven van groei binnen uiteenlopende (internationale) ondernemingen. De Nederlandse Investeringsmaatschappij beschikt tevens over een uitgebreid netwerk van industriespecialisten die zij kan inzetten voor uiteenlopende managementvraagstukken en operationele ondersteuning.

Wij onderscheiden ons op basis van de volgende kernmerken en waarden:

  • betrouwbaarheid en transparantie
  • snelle besluitvorming en korte lijnen
  • uitgebreid netwerk van industriespecialisten
  • actieve betrokkenheid als klankbord en strategisch sparringspartner

Fondsstructuur en filosofie

De Nederlandse Investeringsmaatschappij investeert met kapitaal dat ter beschikking is gesteld door haar eigen teamleden in combinatie met kapitaal van investeerders die zich thuis voelen bij onze waarden en de werkwijze die we hanteren. Wij streven naar een gespreid portfolio van gezonde en snel groeiende bedrijven met kwalitatief management waar wij door onze betrokkenheid waarde kunnen toevoegen.

Duurzame relaties

De Nederlandse Investeringsmaatschappij streeft naar duurzame en langjarige relaties op basis toegevoegde waarde. Wij streven geen rendement  op korte termijn of binnen een vooraf gedefinieerde periode na. In plaats daarvan willen wij een exit op het best mogelijke moment samen met de andere aandeelhouders. Wij investeren zowel op basis van minderheids- als meerderheidsbelangen in bedrijven.

Twitter

    Aanmelden nieuwsbrief